Ga naar hoofdinhoud

Strafeis 12 jaar cel voor ex-eigenaar Platinum Stable Titian Wilaras

Titan Wilaras, hier met Eye Catcher en ex-vrouw Shirley - Foto: Rick Helmink

Titian Wilaras, de man achter Platinum Stable in Riel, werd afgelopen mei opgepakt in een Nederlands vijfsterrenhotel en daarna overgebracht naar zijn thuisland Indonesië. Daar werd Wilaras verdacht van grootschalige bankfraude. Nu is de strafeis bekend gemaakt. Dat is twaalf jaar cel.

Titian (in de Nederlandse paardenscene ook wel bekend als Chris of Titan) Wilaras werd vanaf december 2019 gezocht door de Indonesische autoriteiten. Hij wordt verdacht van grootschalige bankfraude. Wilaras was van 2017 tot 2018 directeur van de Legian Credit Bank en wordt er van verdacht geld van de bank te hebben gebruikt om zijn eigen extravagante levensstijl te financieren en zichzelf te verrijken.

Belastingschulden en criminaliteit

In zijn thuisland had Wilaras het al langer aan de stok met de autoriteiten. In augustus 2019 werd zijn nachtclub Sky Garden in Bali gesloten vanwege onbetaalde belastingschulden en toenemende criminaliteit in de club.

Ruim 1,3 miljoen euro

Wilaras was geschokt en vol ongeloof nadat de aanklagers een gevangenisstraf van twaalf hadden geëist. Hij had nooit verwacht dat hij zo zwaar zou worden gestraft. Volgens justitie heeft Wilaras 23,1 miljard Indonesische roepia (ruim 1,3 miljoen euro) van de Legian Credit Bank gebruikt om zichzelf te verrijken. Hij zou een gevangenisstraf tussen de zeven en vijftien jaar kunnen krijgen en een boete van 200 miljard Indonesische roepia (bijna 12 miljoen euro).

Wilaras blijft onschuld volhouden

Wilaras wilde geen strafbare feiten toegeven en zei dat hij nooit iemand opdracht had gegeven om gelden van de bank te gebruiken voor zijn persoonlijk gewin. Tot het eind van de zitting bleef Wilaras volhouden dat bankfraude niet bewezen was en dat hij de gebruikte gelden had terugbetaald.

Platinum Stable verkocht

Wilaras is overigens geen eigenaar meer van de veelbesproken Platinum Stable in Riel. Nadat de laatste Platinum-paarden in april 2019 werden verkocht aan Rom Vermunt en Harld Bruinier, ging de stal later dat jaar van de hand. Volgens BD is Platinum Stable in december 2019 gekocht door drie Nederlandse investeerders.

Lees ook:
Platinum Stable-eigenaar Titian Wilaras in Balinese cel

Bron: Horses.nl/News Bali

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook