Ga naar hoofdinhoud

AP McCoy wint Lifetime Achievement award

Recordjockey AP McCoy wordt onderscheiden met een BBC Lifetime Achievement award. AP McCoy ging afgelopen jaar met wedstrijdpensioen nadat hij in zijn laatste rit ooit als derde eindigde tijdens de National Hunt seizoensfinale in april.  In zijn loopbaan schreef hij maar liefst 4.348 overwinningen op zijn naam.

Hij verzekerde zich van meer dan 40% van de stemmen vóór darter Phil Taylor en meerkamp-atlete Jessica Ennis. De zeer succesvolle Brit krijgt de ereprijs op zondag 20 december in handen tijdens de uitreiking op een gala in Belfast. ‘Het is een ontzettend eer om deze award in ontvangst te mogen nemen. Het is een enorm hoogtepunt van een ongelofelijk jaar. Ik kijk uit naar een geweldige avond,’ aldus McCoy.

Het is overigens niet de eerste award die hij wint. In 2010 werd hij de eerste AP Jockey die BBS Sports Personality van het Jaar won. AP is een van de vier ruiters die de award ooit gewonnen hebben: David Broome in 1960, Prinses Anne in 1971 en Zara Phillips in 2006. Charlotte Dujardan eindigde vorig jaar als vierde ondanks een enorme druk door de hippische sector en een leger van dressuur fans.

Bron: Horses/Horseandhound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.