Ga naar hoofdinhoud

‘De eerste stap op weg naar prolongatie in Tokyo’

Sanne Voets

“Super spannend”, vond Sanne Voets het, de tijd die verstreek na haar rit in Grade IV met Demantur op het WK in Tryon. Zou, met de Braziliaanse topper Rodolpho Riskalla nog te gaan, die 73,927% genoeg zijn voor goud? Het scheelde uiteindelijk een half procentje, in het voordeel van de combinatie die ook al goud won op de Paralympics in Rio: Sanne Voets en Demantur.

”Je weet dat hij ook 75 procent kan gaan, hij heeft een fantastisch paard.” Dus bleef Sanne op stal haar lot afwachten, zo af en toe een blik werpend op FEI TV.

‘Goed, niet extra’

“Ik denk dat dit een goede start was”, zegt Sanne als ze het goud van de FEI om haar hals heeft hangen. “Ik had misschien iets scherper kunnen draven, met daarbij dan nog wel een open beeld, maar dan heb je wel het risico op foutjes. Dat is de keuze die je maakt. En die heeft goed uitgepakt. Niet gelijk alles uit de kast trekken, dit is nog maar de eerste dag van het kampioenschap. Ik ging voor ‘goed’, niet voor ‘extra’.”

Demantur was de afgelopen dagen ‘echt scherp’, vertelt Sanne Voets. “Dat je denkt: gaat dit wel goed komen? Maar dan heb je Emmelie (Scholtens, de trainster van Sanne, red.) en die zei: ja, dit gaat goed komen!”

Bij twee juryleden op 1

Het was een ‘close call’, Sanne Voets stond bij twee juryleden op 1, maar haar Braziliaanse opponent had twee andere juryleden voor zich gewonnen. En ook laatste starter Susanne Jensby Sunesen uit Denemarken – uiteindelijk goed voor brons – kwam nog heel dichtbij. “Ik wist van tevoren al dat het zou gaan om wel vier, vijf combinaties. Heel goed voor de sport, die spanning. En het feit dat de strijd door meerdere landen wordt geleverd.”

Prolongatie

“Dit is de eerste stap op weg naar prolongatie van Rio”, oordeelt Sanne. “Dit WK is een serieus ijkpunt richting Tokyo. Uiteindelijk is dát de plek waar het moet gebeuren. De beste worden is één, maar dan wil je de beste blijven. En dan moet ik ‘m nog een keer halen. Dat is de ultieme uitdaging.”

Lees ook: Sanne Voets flikt het: Goud in Tryon

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook