FEI Bureau keurt herziening endurance regels goed

FEI Bureau keurt herziening endurance regels goed featured image
Foto: FEI/Philip Newton
Het FEI Bureau heeft vandaag ingestemd met de herziene endurance regels tijdens de tweede dag van de vergadering in het FEI hoofdkwartier in Lausanne. De herziene regels, die in overeenstemming zijn met de aanbevelingen van de Endurance Strategic Planning Group (ESPG) en die steun krijgen van het FEI Sports Forum in Lausanne, zullen worden ingevoerd vanaf 1 augustus 2014.

De FEI laat tevens weten dat de voorzitter, Prinses Haya, afstand doet van het algemene voorzitterschap als het gaat om de discipline endurance. Dit om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Eerste vice-voorzitter John McEwen neemt  de volledige verantwoordelijkheid opzich als het gaat over de discipline endurance.

De FEI en de nationale federaties hebben steeds gewezen op het belang van de invoering van de nieuwe regels in plaats van te wachten op een stemming in de Algemene Vergadering van de FEI in december, wat zou betekenen dat de uitvoering van de regels worden uitgesteld tot januari 2015.

Brian Sheahan, voorzitter van de FEI endurance comité en lid van de ESPG is positief over de snelle invoering van de nieuwe regels. “De nieuwe regels voor de endurance zijn een grote stap vooruit voor het welzijn van het paard en wij geloven sterk dat ze aan de belangrijkste kwesties voldoen waarmee de discipline werd geconfronteerd,” zei hij.

“Nu kunnen we met vertrouwen naar de World Equestrian Games gaan, wetende dat we de juiste regelgeving en de juiste ambtenaren hebben om het welzijn van het paard en eerlijk spel te verzekeren. Ook weten we dat de atleten en hun teams vertrouwen hebben in de regels en de uitvoering ervan. Hoewel we uiteraard voortdurend toezicht zullen hebben op de effectiviteit van de nieuwe regels om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor hun doel, is dit zeker een belangrijke doorbraak voor de sport.”

Bron: Horses/ FEI

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

You might also like