Ga naar hoofdinhoud

FEI dwingt VAE tot welzijnsmaatregelen

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn de afgelopen vier weken maar liefst zeven endurancepaarden om het leven gekomen, zes in nationale wedstrijden en één in een FEI-wedstrijd. FEI-secretaris-generaal Sabrina Ibáñez eist onmiddellijke actie van de hippische federatie van de VAE. Deze heeft direct haar medewerking toegezegd.

“We hebben de indruk dat de fatale beenbreuken die we hebben gezien het gevolg zijn van overtraining en onvoldoende de tijd hebben gehad om te genezen”, aldus Sabrina Ibáñez.

Onderzoek

De FEI en de federatie van de VAE gaan de fatale incidenten van de afgelopen weken onderzoeken. De resultaten van deze analyse worden op 23 en 24 mei op het Sports Forum in Barcelona gepresenteerd.

Bron: FEI/Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook