Ga naar hoofdinhoud

FEI en EEF zijn het eens over maatregelen enduranceseizoen 2016

De FEI heeft vandaag, als onderdeel van de voortdurende inspanningen om te zorgen voor krachtige regels voor de endurance in de Verenigde Arabische Emiraten, gesprekken gevoerd met de Nationale hippische Federatie de EEF. 

FEI endurance director Manuel Bandeira de Mello ontmoette EEF vice-president Mohammad Alkamali, EEF secretaris-generaal Taleb Dhaher Al Mheiri en bestuurslid Faisal Al Ali om te werken aan de ontwikkeling van de maatregelen, die verplicht worden bij de internationale en de nationale endurancewedstrijden in de VAE voor het lopende seizoen.
De FEI had een deadline gesteld voor het hervatten van het overleg met de voorwaarde dat de wedstrijden tot die datum opgeschort zouden worden.

De volgende twaalf maatregelen, die in ieder geval gelden voor dit seizoen zijn vandaag goedgekeurd.

1. Er zullen dit seizoen een gereduceerd aantal wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten worden georganiseerd. En de EEF zal de Nationale wedstrijden hier aan aanpassen.
2. Er mogen maximaal 150 combinaties aan de start verschijnen op (inter)nationale wedstrijden.
3. De hartslag van het paard moet tussen de 56 en 60 slagen per minuut zijn tijdens alle vetchecks op éénster competities en op twee- en driesterren wedstrijden (CEN en CEI) geldt dit voor de laatste ronde.
4. De hersteltijd tijdens éénster wedstrijden wordt verlaagd naar tussen 10 tot 15 minuten voor alle rondes in éénster competities en voor de laatste ronde bij twee- en driesterren wedstrijden.
Dit zal door de FEI en EEF streng gecontroleerd worden. Wanneer combinaties boven deze waardes zitten, volgt uitsluiting.
5. De rustperiodes tussen de rondes zullen door veterinaire officials verlengd worden naar 50 minuten als dat beter is voor het paard.
6. Er mogen in de laatste 2 tot 5 kilometer geen auto’s of teamleden meer bij de combinaties komen.
7. In de laatste ronde mogen teamleden alleen koelwater aanreiken op aangewezen verzorgingsplaatsen, die aangewezen zijn om de 2 tot 5 kilometer.
8. Op alle internationale drie- en viersterren wedstrijden zullen de paarden in beveiligde stallen verblijven in overeenstemming met de FEI reglementen.
9. Alleen officiële en aangewezen media mogen videobeelden van de wedstrijd maken en er kunnen maatregelen getroffen worden tegen overtreders, die op de beelden te zien zijn.
10. Teamleden moeten geïdentificeerd kunnen worden met genummerde vestjes die duidelijk bij de combinatie horen. Wanneer een combinatie wordt uitgesloten, moeten de vestjes onmiddellijk worden ingeleverd. Alleen de personen die bij een combinatie horen, die nog meedoet in de competitie, mogen paard en ruiter bijstaan tijdens de wedstrijd.
11. Op iedere wedstrijd zal een briefing gehouden worden om iedereen van het aangepaste reglement op de hoogte te stellen. Iedereen moet hierbij verplicht aanwezig zijn. Afwezigheid betekent uitsluiting.
12. De Nationale hippische federatie EEF wijst de officials aan in plaats van het organiserende comité en er zullen geen ‘niet’ EEF -officials mogen worden ingezet.

“Het beschermen van de paarden is de nummer één zorg en we zijn erop gebrand dat dit ook in de toekomst op internationale en Nationale wedstrijden gehandhaafd blijft. Omdat de FEI geen wettelijk gezag heeft op Nationale wedstrijden  zullen we ervoor zorgen dat de aangepaste regels voor internationale wedstrijden ook gaan gelden op de nationale evenementen”, aldus de EEF.

Bron: FEI

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook