Ga naar hoofdinhoud

Renske Kroeze leidt moeder en dochter naar eventingzege

Nederlands eventingkampioen Renske Kroeze zette in Gorssel haar zegetocht voort. Ze won zaterdag de Z eventing met Sunny Girl (v. Burggraaf. Met de dochter van deze Sunny Girl, Violin (v. Stravinsky xx), won ze op zondag een M-rubiek.

,,De Z-rubriek was niet zo groot; er deden maar acht combinaties mee”, begint de bescheiden amazone. Ondanks de zege kan de dressuur in haar ogen nog veel beter. ,,Ik hoop dat Sunny Girl het spelletje nog eens goed gaat begrijpen. Het springen en de cross gingen super.” Alice Naber, die de dressuur won met Coral Estate Mitok, kreeg te veel tijdfouten in de cross en werd tweede, voor Hilde van Eerden met Oscar.

,,Dat ik met Violin zou winnen had ik niet verwacht. We hadden niet super dressuur gereden en met springen hadden we een balkje. De cross ging wel super. Het laatste stuk heb ik haar flink laten doorgalopperen. Meestal moet ik haar erg inhouden, nu had ik zoiets van: kijken of ze door wil lopen. Dat wilde ze en ze was bij de finish nog niet moe; de hartslag was 60.” Kroeze reed met Violin van alle M-combinaties de beste cross en bleef zo Jeanet te Brummelstroete met Shifra HSH net voor. In de andere M-ring ging de zege naar Emmy Bijsterveld met Talina, die de beste dressuurpoef op haar naam bracht met 37 strafpunten. Met een foutloos springparcours en elf tijdfouten in de cross was zij voor de concurrentie onbereikbaar. Alice Naber werd tweede met Coral Estate Peter Parker.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook