Ga naar hoofdinhoud

Vijf paarden teruggetrokken voor ontknoping EK eventing

Vijf paarden zijn teruggetrokken voor het afsluitende springonderdeel van het Europees kampioenschap eventing. De Ierse teamruiter Ciaran Glynn presenteerde zijn paard November Night niet op de veterinaire keuring.

Gisteren crossten zij foutloos binnen de tijd. Voor Ierland telt nu de score mee van Sam Watson en Tullabeg Flamenco (die nog even naar de holding box moest), waardoor het teamresultaat van Ierland zakt van 103.3 naar 121. Ierland blijft zesde, maar op veel grotere afstand tot de medailles.

Frankrijk blijft op brons

Frankrijk verloor ook een teamlid. Alexis Goury’s paard Trompe L’Oeil D’Emery moest naar de holding box en werd niet opnieuw gepresenteerd. Frankrijk behoudt zijn voorlopige bronzen positie, nog steeds minder dan een balk achter het zilveren Groot-Brittannië.

Nog drie paarden

Drie andere paarden werden eveneens teruggetrokken: Cruising van de Spanjaard Manuel Senra Chover, Cosma van de Oostenrijkse Katrin Khoddam-Hazrati en Dunkas A van de Tsjechische Eliška Opravilová.

Nog twee Nederlanders in de strijd

Voor Nederland komen vandaag alleen Aliene Ruyter met Bomba en Tim Lips met Bayro aan de start. De overige Nederlanders vielen gisteren in de cross country uit.

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.