Ga naar hoofdinhoud

Zeges Internationaal Horseball Toernooi 2015 Ermelo voor RAM 2 en Delfzijl

Afgelopen zaterdag en zondag streden tien teams uit Nederland en België op het KNHS-centrum in Ermelo om de winst in het Internationaal Horseball Toernooi van 2015. In poule A bleek het Belgische team RAM 2 oppermachtig, terwijl de overwinning in poule B werd opgeëist door Delfzijl.

De winst werd behaald op basis van het doelsaldo. Idealiter zouden alle ploegen uit een poule tegen elkaar strijden, maar bij Horseball wordt er per dag één wedstrijd gespeeld, omdat het anders te zwaar wordt voor de paarden. De deelnemende ploegen, zes uit Nederland en vier uit België, kwamen alle dus eenmaal op zaterdag en eenmaal op zondag in actie. Naast RAM 2 en Delfzijl waren ook team Brembos uit Roosendaal in poule A en HVV uit Venlo in poule B twee keer te sterk voor hun tegenstanders.

Opkomende sport

Een redelijk aantal belangstellenden volgde de verrichtingen van de Horseballspelers in de Amaliahal. Deze relatief nieuwe sport – sinds vorig jaar is Horseball als discipline bij de KNHS ondergebracht – is nog vrij onbekend in paardenminnend Nederland. “Er zijn inmiddels zo’n zes teams in ons land. Natuurlijk hopen wij dat dat er meer worden. Daarom geven we regelmatig clinics Horseball op evenementen en maneges om ruiters te interesseren voor deze leuke sport in teamverband. Het is ook heel interessant voor jongens, die dressuur meestal maar saai vinden”, vertelt Pieter Vrijdag, voorzitter van Horseball Vereniging Nederland.
Hoewel het toernooi afgelopen weekend in eerste instantie uitgeschreven was als Nederlands kampioenschap, was het niet mogelijk om voorrondes te verrijden en werd ervoor gekozen om een internationaal toernooi uit te schrijven. Daardoor kreeg de ploeg uit Delfzijl niet de kans om de Nederlandse titel van vorig jaar te prolongeren, al maakte de poulewinst veel goed.

Horseball

Horseball wordt verreden door twee teams met vier spelers, die tegen elkaar strijden in een wedstrijdring van 60×20 meter met een opblaasbare boarding. Aan de kopse kant bevinden zich de doelen: een hoepel van een meter doorsnee die 3,5 meter boven de grond hangt. De spelers moeten proberen de bal, die voorzien is van lederen riemen, zo vaak mogelijk in het doel te werpen. Het spel duurt twee keer tien minuten, met een pauze van drie minuten.

Klik hier voor meer informatie over Horseball.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook