Ga naar hoofdinhoud

KNHS staat tuigpaardrubrieken alsnog toe

Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink-van Dijk
De KNHS gaat rubrieken aangespannen sport, die buiten de KNHS om worden georganiseerd, niet onnodig belemmeren. Dat is de belangrijkste uitkomst van een videoconferentie die gisteren met onder meer organisatoren van KNHS-wedstrijden is gehouden.

Het was natuurlijk een gloeiend heet hangijzer: hoe moest het nu verder met die tuigpaarden op grote KNHS-evenementen als Bennekom en De Wijk? Lange tijd zag het ernaar uit dat de KNHS de Alleingang van de tuigers niet zou accepteren. Gisteren ging het roer om: rubrieken van de VERT, van de Hackney’s en van de aangespannen Friese paarden kunnen gewoon op KNHS-wedstrijden plaatsvinden mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Buiten verantwoordelijkheid KNHS

Op de eerste plaats moet duidelijk zijn dat deze rubrieken buiten de verantwoordelijkheid van de KNHS vallen. Verder kunnen KNHS-vertegenwoordigers als observant de wedstrijden bezoeken en kunnen KNHS-wedstrijdorganisaties en KNHS-officials die betrokken zijn vbij de aangespannen rubrieken worden aangesproken als sprake zou zijn van schendingen van dierenwelzijn en fairplay.

KNHS houdt deur op een kier

Met haar besluit neemt de KNHS een groot obstakel voor de wedstrijdorganisatoren uit de weg. De KNHS behoudt reglementair de ruimte om in de toekomst weer aangespannen sport binnen haar eigen gelederen mogelijk te maken.

Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook