Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke verliest wereldtitel op laatste hindernis

Rosalind Canter met Allstar B EK Strzegom 2017 Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Die laatste oxer van het lange springparcours was de hele ochtend nog maar nauwelijks aangeraakt. Maar bij Ingrid Klimke sloeg het noodlot in de laatste seconden van het wereldkampioenschap toe. Niet Klimke, maar Rosalind Canter pakte het goud. Dubbel goud, omdat Groot-Brittannië ook de landenwedstrijd won.

Er gebeurde veel, het individuele klassement ging door het lange en technisch niet eenvoudige springparcours op de kop. Doordat er links en rechts balken rolden, neutraliseerde dat weer in het landenklassement. Groot-Brittannië loodste het goud dus definitief binnen, gevolgd door Ierland en Frankrijk.

KWPN-reus

Het venijn zat compleet in de staart. Rosalind Canter reed een gave ronde met de KWPN-reus Allstar B (v. Ephebe Forever). De familie Van der Burg uit Berkel en Rodenrijs fokte deze geweldenaar uit Narenca B (v. Ekstein, Bertha-stam), dezelfde moeder die ook Jeanette Chardons topper Vienna voortbracht. Net als zijn 1.60 m-springende vader Ephebe deed, stapte Allstar B simpel over de bouwwerken heen en bleef met zijn grote galop makkelijk binnen de tijd.

EK-goud

Voor laatste starter Ingrid Klimke leek alles op rolletjes te lopen. De Duitse topamazone leek haar gouden EK-paard SAP Hale Bob (v. Helikon xx) rechtstreeks naar de volgende gouden medaille, die van het mondiale podium, te loodsen. Tot die laatste balk dan toch tegen het zand plofte. Geen goud, maar brons voor Ingrid Klimke.

De beste zaken

De zilveren medaille ging naar Padraigh McCarthy en de vermogende Mr Chunky. De Ier deed nog wel de beste zaken door met een foutloos springparcours op te rukken van positie 7 naar de één na mooiste plek van het wereldpodium.

Andrew Hoy werd vierde. De Australische routinier klom met Vassily de Lassos vanaf plaats 11 naar het plekje vlak naast het podium.

Nederlands team tiende

Door de matige prestaties in het springparcours zakte het Nederlandse team van bondscoach Bettina Hoy nog een plekje (tiende). De beste Nederlandse deelnemer, Merel Blom, moest door een balkje in het springparcours ook één plek prijsgeven (16-de).

Raf Kooremans eindigde op plaats 41, Theo van de Vendel werd 48-ste, Renske Kroeze 51-ste en Alice Naber-Lozeman 63-ste.

Lees ook

https://www.horses.nl/sport/springparcours-brengt-oranje-eventers-geen-geluk/

Uitslag landenwedstrijd

Uitslag individueel

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.