Ga naar hoofdinhoud

AD zet Jeroen Dubbeldam in rijtje met Epke, Sven en Max

Hugo Borst noemde Epke Zonderland, na zijn overwinning op het WK turnen, afgelopen weekend in Radio 1-programma Langs de Lijn de beste Nederlandse sportman van de eeuw. Dat was voor het AD.nl reden om een poll te openen. In die poll kan, naast sporters als Zonderland, Sven Kramer en Max Verstappen, ook worden gestemd op springruiter Jeroen Dubbeldam. 

‘Wij zetten de – volgens ons – beste tien Nederlandse sporters van deze eeuw op een rij. Een vergelijking tussen appels en peren uiteraard, maar daarom niet minder leuk. De belangrijkste criteria die we hebben gehanteerd: heeft de sporter meerder internationale prijzen gewonnen? En: was hij over een langere periode succesvol? Aan jou de keus’, schrijft het AD.

Stemmen kan hier

Bron: AD/Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “AD zet Jeroen Dubbeldam in rijtje met Epke, Sven en Max

 • Marcel Dufour

  Kansloos naturlijk Jeroen want de springsport is een sport in de marge die door maar heel weinig mensen gevolgd wordt. Het gros heeft geen flauw benul wat springen precies inhoudt en denkt dat een ruiter als enige taak heeft om het paard naar de juiste hindernissen te sturen en te zorgen dat hij er niet af valt.

  In mijn ogen is de Sportman van de Eeuw er een die in een mondiaal breed beoefende sport uitblinkt of uitblonk.
  Dan valt Sven Kramer ook af ook al is het fenomenaal wat hij gewonnen heeft tot nog toe.

  Ik zou zeggen Epke Zonderland.

  Alhoewel dit natuurlijk maar voor de leut is want je kunt geen van deze sporters of hun prestatie’s met elkaar vergelijken.

  Zo weten wij paardenmensen hoe razend knap het is wat Dubbeldam gewonnen heeft en vooral de manier waarop (vergeet niet dat Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. een EK, WK en OS reed zonder één paal naar beneden te springen. Denk niet dat ooit een ruiter dat heeft gepresteerd).

  Maar het gros heeft hier geen enkele kennis van.

 • MJ Kochx

  hoezo kansloos? mobiliseer de paardensporters en stem massaal op Jeroen … kijk naar wat er gebeurt bij de F1 ‘driver of the day’ waar de Nederlanders massaal op Max stemmen …

 • Marcel Dufour

  Als je Social Media volgt dan zie je dat ook heel veel buitenlanders stemmen op Max als het gaat om driver of inhaalmanouvre van de dag.

  Maar zelfs zij kunnen Max geen sportman van de eeuw maken simpelweg omdat het er te weinig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook