Ga naar hoofdinhoud

Daan van Geel wint mediterrane GP: ‘Ik moest op volle snelheid’

Daan van Geel met Djam Foto: Mariol Middel
Maar liefst 15 combinaties maakten hun opwachting in de barrage van de GP in Oliva Nova. Van hen lieten er nog eens negen duo's alle balken liggen. Daan van Geel was met Djam (v. Canturano) echter ruimschoots de snelste. Met een marge van bijna anderhalve seconde greep de Nederlander de winst.

De tweede plaats was voor de Ier Celm Mcmahon en Pacifico (v. Pacino). Frederic Bouvard reed met Hugh Grant de Muze (v. Shindler de Muze) naar het brons.

‘Heel voorzichtig’

Van Geel mocht als laatste starten in de barrage, nadat al veel combinaties zich hadden stukgebeten op de tijd van McMahon. Hij vertelde na afloop dat hij niet veel anderen had zien rijden.

“Ik wilde me concentreren op mijn eigen ronde. Mathijs van Asten kwam naar me toe en zei dat ik moest proberen om de tijd te halen. Volgens hem kon het kon om de afstand naar de Roelofsen-oxer in vijf galopsprongen te rijden. Ik was van plan om er zes te rijden, maar dat veranderde de zaak. Ik reed op volle snelheid naar de laatste sprong en het bleek genoeg.”

“Djam heb ik nu twee jaar en het is een heel voorzichtig paard met een topmentaliteit. Hij voelde heel fijn aan vandaag”, zo besloot de gelukkige winnaar.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl / World of Showjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.