Houtzager foutloos in openingsrubriek - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Houtzager foutloos in openingsrubriek

Marc Houtzager met Sterrehof's Uppity. Foto Yvonne Termeer
Springruiter Marc Houtzager eindigde zojuist met een foutloze rit met Sterrehof’s Uppity (v. Guidam) op de vijfde plaats in de openingsrubriek van de Longines Hong Kong Masters. In dit 1.45m-parcours ging de overwinning naar de Fransman Patrice Delaveau. Hij vormde met Lacrimoso 3 HDC (v. Landjonge) de enige combinatie dat foutloos onder een tijd van 60 seconden dook. De overwinning leverde hem 8.250 Amerikaanse dollar op.

Slechts één ruiter was sneller dan Delaveau. Landgenoot Roger Yves Bost ging op topsnelheid door het parcours en klokte af op 57,72 seconden met Nikyta d’Ell (v. Richebourg). Hij noteerde echter wel acht strafpunten voor hindernisfouten en viel terug in het klassement. Van de 27 deelnemers bleven er acht foutloos. De Zwitser Pius Schwizer werd tweede met Verdi III (v. Hors la Loi II) en Duitser Marc Bettinger legde beslag op de derde plaats met Phenix Royal (v. Ecalgrain). Gerco Schröder noteerde twee strafpunten voor tijdsoverschrijding met New Orleans (v. Colbert) en eindigde als tiende.

Vrijdag en zaterdag staan de belangrijkste rubrieken op het programma. Zaterdag valt er vanaf 20.15 uur plaatselijke tijd (7 uur vroeger in Nederland) 122.500 dollar te verdienen in de Gucci Gold Cup. Een dag later staat om 19.45 uur plaatselijke tijd de Longines Grand Prix op het programma. Deze rubriek is gedoteerd met 700.000 dollar aan prijzengeld.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook