Ga naar hoofdinhoud

Ipsthar maakt de dienst uit bij 5-jarigen

Ipsthar hier tijdens de KWPN Paardendagen met ruiter Bas Moerings, vader Geert, zus en moeder

KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar (v. Denzel van het Meulenhof x Farmer), gefokt, gereden en in eigendom van de familie Moerings, won de finale van de Blom Cup voor vijfjarigen. In 38,04 geeft hij de andere vijfjarigen het nakijken. Op de tweede plek I am... (v. Etoulon VDL x Vingino) in een tijd van 38,56, gefokt door E.A. van Manen en gereden door de succesvolle Blom Cup-rijder Sjaak Sleiderink.

De successtory van de familie Moerings zet zich voort, merkt omroeper Bert de Ruijter terecht op. Gefokt door opa Moerings, in eigendom van Geert en gereden door Bas Moerings is dit een nieuw hoofdstuk in hun succesvolle fokkerij.  Vader Geert, met Itwisth (Twister x Vigo d’Arsouilles) ook in de barrage, moest het met een balk op de laatste hindernis afleggen tegen zijn zoon, die zoals gebruikelijk alles eruit haalde in de barrage.

Drie keer Sleiderink

Negentien van de dertig deelnemende combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage. Een goedgevulde barrage dus, waarin uiteindelijk een aantal combinaties in de problemen kwam. Zo niet Sjaak Sleiderink. Als eerste deelnemer zette hij met direct een scherpe tijd neer. Sleiderink had drie troeven in de barrage, maar gaf niet met alledrie evenveel gas. Met de grote Iron Man (I’m Special de Muze x Wolfgang) hechtte hij meer waarde aan een foutloze rit dan aan de snelste tijd. Iceman B SFN (My Lord Carthago x Corland) was wel degelijk in de running voor de overwinning. In 39,93 werd het uiteindelijk de vierde plaats, achter een andere nakomeling van My Lord Carthago. De chique Mylord Lady (mv. Casco) eindigde onder Sophie Hinners in 39,26.

De uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook