Ga naar hoofdinhoud

Koningscup in Madrid voor Bluman, Belgen op twee en drie

De Grand Prix van Madrid, de Copa Del Rey, was zojuist prooi voor de Israeliër Daniel Bluman met Bacara d'Archonfosse. De tweede en derde plaats gingen naar België:  Pieter Devos met Apart won het zilver voor zijn landgenoot Jérôme Guery met Garfield de Tiji Des Templiers.

Jérôme Guéry, die als eerste moest starten in de barrage, zette een geweldig scherpe tijd van 38,45 seconden neer met de groot en ritmisch galloperende Garfield de Tiji Des Templier. Veel van de combinaties na hem beten zich er op stuk. De eerste die dat niet deed was zijn landgenoot Pieter Devos, die in 38,17 wist te finishen. Zijn KWPN-er Apart was direct over de eerste drie hindernissen razendsnel en maakte er een gewaagde en foutloze rit van, hoewel de laatste hindernis nog even spannend was.

Daniel Bluman Bacara d’Archonfosse voor Israël was de laatste starter. Met enorm fanatisme reed hij door het parcours. Zijn paard heeft een wat kortere galop dan sommige andere paarden vandaag, wat hier in het barrageparcours absoluut een nadeel was, vooral in het eerste gedeelte met veel lange lijnen. Bluman reed ontzettend knap en verbeten, verloor onderweg nog een springschoen, maar kwam juichend aan de finish, in een tijd van 38,07 seconden.

Cup van de Koning

Simon Delestre deed met Chadino wat van hem verwacht werd en was foutloos in een snelle rit. Helaas gleed zijn paard iets uit op de voorlaatste bocht waardoor hij alsnog 1/100 achter Guéry uitkwam en op de vierde plek eindigde. Vijfde werd Laura Kraut met Constable II, die als tweede starter in 40,35 een mooie prestatie neerzette.

Braziliaan Pedro Veniss was met zijn groot galloperende For Felicila de enige deelnemer die onder de 38 seconden wist te eindigen, maar hij ging nat op de dubbelsprong. Met vier strafpunten en een tijd van 37,86 seconden werd hij uiteindelijk achtste.

De Koningsrit van Madrid werd verreden onder toeziend oog van de voormalige monarch van Spanje, Juan Carlos, die ook de prijzen uitreikte.

Van der Vleuten voorzichtig

Maikel van der Vleuten, die gisteren al derde werd met Verdi in de Global Champions Tour GP, kwam nu met VDL Groep Idi Utopia aan de start. Hij begon goed, maar kwam niet goed uit voor de dubbel, en besloot te daaien om ongelukken met zijn nog jonge merrie te voorkomen. Naast de onvermijdelijke 4 strafpunten die dit opleverde krijg hij ook nog 2 tijdfouten aan zijn broek. Van der Vleuten werd uiteindelijk tiende.

 

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook