Ga naar hoofdinhoud

Lisa Nooren derde in spannende 2* GP Opglabbeek

De barrage van de 2* Grote Prijs van Opglabbeek kende zondagmiddag een spannende ontknoping. De top vier eindigde binnen een seconde van elkaar. Lisa Nooren reed VDL Groep Centora de Wallyro (v. Cento) naar de derde plaats achter winnaar Pieter Clemens met zijn tienjarige Icarus (v. Querlybet Hero) en de Japanner Mike Kawai op Ragtime Rouge (v. Adelfos).

Vijftien combinaties gingen de strijd aan in de barrage van de 1,45m-Grote Prijs, met naast Lisa Nooren nog vier Oranje ruiters. De enige Belg die terugkwam voor de beslissende omloop, was ook meteen de beste. Jos Lansinks stalruiter Pieter Clemens zette met de tienjarige zoon van Querlybet Hero Icarus 39,06 seconden op het scorebord en gaf de concurrentie het nakijken.

Strijd om honderdsten

Achter Clemens ontspon zich een spannende strijd voor de podiumplaatsen. Mike Kawai stopte de klokken op 39,75 seconden met de Selle Français Ragtime Rouge. Het leverde de Japanner de tweede plaats op. Lisa Nooren was met de in Spanje gefokte merrie VDL Groep Centora de Wallyro slechts 0,08 langzamer (39,83 seconden) dan Kawai en werd derde. De Amerikaan Michael Hughes was weer twee honderdste langzamer dan Nooren. Hughes had Vertige de Galarzacs (v. Quaprice Boimargot Quincy) onder het zadel.

Overige Nederlanders

Van de andere Nederlanders in de barrage bleven Kevin Olsmeyer met Dalvaro 2 (v. Calvaro), Demi van Grunsven op Tinka’s Hope (v. Tinka’s Boy) en Jack Ansems met Farino (v. Vaillant) ook foutloos en werden respectievelijk achtste, negende en tiende. Rogier Linssen kreeg met Cynthia Z (v. Calvados Z) een balk en eindigde als twaalfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook