Ga naar hoofdinhoud

Moloney en Ornellaia winnen opnieuw 4* GP Vejer: ‘Absoluut niet verwacht’

Peter Moloney en Ornellaia. Foto Manuel Queimadelos / Oxer Sport

De Ierse springruiters domineerden in de 4* Grand Prix van Vejer de la Frontera met Peter Moloney en de For Pleasure-dochter Ornellaia op de hoogste trede van het podium. Drie weken geleden was het paar ook al het sterkste in de Grand Prix en dat alles in de eerste maand dat Moloney John Whitakers voormalige Olympiadepaard uitbrengt. Anthony Condon werd tweede en Susan Fitzpatrick stuurde Martien Liefhebbers fokproduct Fellow Castlefield naar de derde plaats.

De barrage van de 1,55m Grand Prix leverde een spannende strijd op. Elf combinaties streden voor de winst. Voor Nederland was de in vorm zijnde Eric van der Vleuten erbij. Helaas maakte Wunschkind 19 (v. Casall) een springfout waardoor Van der Vleuten op de achtste plaats eindigde.

Fokproduct van Liefhebber

De drie Ieren maakten er een feestje van. Susan Fitzpatrick dook als eerste onder de 48 seconden met de KWPN’er Fellow Castlefield. Met de negenjarige zoon van Je T’Aime Flamenco, gefokt door Martien Liefhebber, nam de amazone de leiding over van Carlos Eduardo Mota Ribas en Jella van ‘T Kathof (v. Eldorado vd Zesshoek). De Ierse was met de 47,52 ruim een seconde sneller dan de Braziliaan.

Moloney snel

Even later stuurde Peter Moloney zijn nieuwe aanwinst Ornellaia nog sneller rond en finishte in 47,08 seconden. Daar kon ook zijn landgenoot Anthony Condon, die als laatste in de ring kwam, niets meer aan veranderen. Condon kwam met Sfs Aristio (v. Arko III) wel in de buurt maar bleef op 0,12 seconden steken.

‘Niet verwacht’

Peter Moloney was verrast om opnieuw de Grand Prix in Vejer te winnen: “Dit had ik absoluut niet verwacht. Drie weken geleden begon ik met haar op deze tour en won toen al en nu weer. Ik had niet verwacht dat ze dit al kon!” Moloney bedankte Team Harmony, die onlangs nog Chianti’s Champion van Frank Schuttert kocht, en Prinses Haya voor het vertrouwen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht Sunshine Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook