Ga naar hoofdinhoud

Niels Bruynseels nipt aan de leiding in Belgisch Kampioenschap

Na de tweede kwalificatie van het Belgisch Kampioenschap heeft Niels Bruynseels de leiding van Gregory Wathelet overgenomen. Slechts vier van de 36 combinaties hielden de nul op het scorebord in deze tweede kwalificatie in Lanaken. Bruynseels staat nipt op kop voor Jos Verlooy en Frederic Vernaet. Wathelet staat voorlopig net naast het podium op de vierde plaats.

Hoe Bruynseels het voor elkaar krijgt: steeds komt de Belg met weer een nieuw toppaard aan de start en dat getuigt van wat voor een topruiter hij is. Dit weekend koos Bruynseels voor Ilusionata (v.Lord Z) die de ruiter sinds juli van dit jaar overgenomen heeft van de Brit William Whitaker. Bruynseels was één van de vier combinaties die foutloos rondreden.

Top vijf

Met een totaal van 1.09 strafpunt staat Bruynseels voorlopig aan de leiding. Jos Verlooy en de Verdi-nakomeling Varoune noteerden vandaag één strafpunt voor tijd en met 2.23 strafpunten staat Verlooy voorlopig nipt achter Bruynseels op het zilver. Frederic Vernaet en Dieu Merci van T&L (v.Toulon) zijn opgeklommen van de zesde naar de derde plaats na een foutloze ronde vandaag. Gregory Wathelet en Picobello Full House ter Linden Z (v.Forever d’Arco ter Linden) zijn teruggezakt naar de vierde plaats met 4.0 strafpunten voor Maxime Harmegnies die met Divin du Haras des Barrages (v.Kashmir v. Schuttershof) van plek elf een sprong maakte in het klassement naar de vijfde plaats door een foutloze ronde (voorlopig 4.15 strafpunten).

Bekijk hier de uitslag en de tussenstand.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook