Ga naar hoofdinhoud

Lars Kersten houdt leiding NK young riders vast

Lars Kersten, hier met H-Cassino. Foto: Eva van den Adel
Een geconcentreerde Lars Kuster is er in geslaagd de leiding van het Nederlands kampioenschap young riders in handen te houden. Met Torino-zoon H-Cassino zette hij als laatste starter een goed uitgestippelde rit neer en voerde het tempo in de laatste lijn richting de stijlsprong nog wat op om foutloos in 69,81 seconden de finish te passeren. In de tussenstand nemen de zusjes Mel en Sanne Thijssen de tweede en derde plaats in.

Tom Schellekens zette met Lord Z-zoon Casander als eerste starter direct de winnende rit neer. Hij kwam foutloos over de finish met 69,12 seconden op de teller. Geen van de zestien combinaties die daarna van start gingen slaagden erin om het parcours foutloos te voltooien, maar het venijn zat ‘m in de staart en daar werden weer foutloze ritten neergezet.

Thijssen gaat voor derde goud

Met de talentvolle For Fashion-dochter Carinja reed Sanne Thijssen voor wat ze waard was. De merrie sprong makkelijk van de grond en Thijssen maakte goed tempo op de lange stukken. Thijssen werd eerder al twee keer als Nederlands kampioene young riders gehuldigd en het was goed zichtbaar dat ze op een podiumplaats mikt. Een foutloze rit en 71,97 op de teller brengen haar op de voorlopig bronzen positie.

Zusjes Thijssen op dreef

Zusje Mel verscheen als één na laatste in de ring. Met de scherpe Cartogran-dochter Cartolana nam ze het nodige risico, maar raakte geen balk en behield daarmee haar tweede plaats in het tussenklassement. Bas Moerings, na het eerste onderdeel nog zevende, schoof op naar de vierde plaats. Hij loodste de zelfgefokte Vigo d’Arsouilles met een gedegen rit foutloos door het parcours.

Uitslag tweede onderdeel.
Tussenstand.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook