Ga naar hoofdinhoud

Overwinning Grand Prix CSI Zürich voor Martin Fuchs

Martin Fuchs en ClooneyFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na een spannende strijd was het ere-metaal voor de Zwitser Martin Fuchs met Clooney (v. Cornet Obolensky). Hij kwam vrijdagavond met de schimmel in 35,12 seconden over de finish van de barrage. Bijna even snel was Luca Maria Moneta met Connery (v. Cordobes II), zij zetten de klok stil op 35,68 seconden. 


In de barrage kwamen zeven combinaties aan start. Slechts drie van de 42 combinaties wisten dubbel nul te rijden. De derde plek was de Ier Bertram Allen met Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin). Vorig jaar kocht hij de Belgisch gefokte schimmel van Marcus Ehning. Phillip Weishaupt debuteerde met het paard van zijn werkgever Ludger Beerbaum Chacon (v. Chacco Blue) en behaalde een mooie vierde plaats. Beerbaum brak onlangs zijn bovenarm door een ongelukkige val van Chacon in Mechelen en stelt het paard daardoor tijdelijk beschikbaar aan Weishaupt.

Nederlandse starters

De beste Nederlander was Harrie Smolders met Cas (v. Indoctro), zij kregen vier strafpunten in het basisparcours en eindigden hiermee op een vijftiende plaats. De winnaar van de 1.50m rubriek van Jumping Amsterdam 2017, Jur Vrieling, kwam ook aan start in Zürich. Hij had VDL Glasgow van het Merelsnest N.O.P. (v. Nabab de Reve) gezadeld en kregen ook vier strafpunten in het basisparcours.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook