Ga naar hoofdinhoud

Porter had voorlaatste bod op Zenith

Breaking

De Amerikaanse familie Porter, waarvan de zonen Wilton en Lucas begeleid worden door Jeroen Dubbeldam, had gisteren in de SFN-veiling het voorlaatste bod op Zenith SFN. Dit vertellen goed ingelichte bronnen. Porter ging tot 800.000 euro, waarna Zenith’s eigenaar, het Springpaardenfonds Nederland, dit overbood met 850.000 euro.

Het veilinghuis BVA Auctions zou vervolgens Porter gebeld hebben met de vraag of ze een nieuw bod wilden uitbrengen. Hierdoor kreeg Porter het vermoeden de enige bieder te zijn, met alleen eigenaar SFN als tegenpartij, waarna Porter, volgens bronnen van Paardenkrant-Horses.nl, de biedingen staakte.

Op zoek naar Grand Prix-paard

Bekend is dat de familie Porter een Grand Prix-springpaard zoekt om de springcarrière van oudste zoon Wilton een extra impuls te geven. De optie is om een vreemd Grand Prix-paard te kopen of Zenith, waarvan trainer Jeroen Dubbeldam uiteraard alle ins en outs kent. Zowel Dubbeldam als de Porters zijn dit weekend op CSIO Barcelona, waar dit verhaal al rondgaat en in Nederland bevestigd wordt.

Onderhandse verkoop

Het Springpaardenfonds Nederland wil Zenith SFN onderhands verkopen. De tijd zal uitwijzen of de familie Porter alsnog tot aankoop overgaat, zodat Zenith voorlopig op zijn vaste stal in Weerselo kan blijven.

Lees ook: 
SFN gaat Zenith onderhands verkopen
Al 2 miljoen in SFN II
SFN-veiling teleurstellend; 850.000 euro voor Zenith
Kijk terug: SFN-veiling bij RTV Utrecht
Melissen in Nieuwsuur: ‘Geen idee wat Zenith opbrengt’
Jeroen Dubbeldam: ‘Ik ga niet op de knieën’
Geen kopers op kijkdag SFN veiling
Jeroen Dubbeldam: ‘De verkoop voelt niet goed’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Wendy Scholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!