Ga naar hoofdinhoud

Prachtige zege voor Lisa Nooren in GP La Coruna

Lisa Nooren, hier met Sabech D’Ha

Een overwinning van formaat voor VDL Groep Sabech d'Ha en de pas achttienjarige Lisa Nooren in de vijf sterren Grote Prijs van La Coruna. De Young Rider volgt daarmee Leopold van Asten op, die vorig jaar deze hoog aangeschreven rubriek won. Marc Houtzager gaf met Sterrehof's Baccarat ook een mooi optreden, het duo nam de vijfde plaats voor hun rekening. 

In de eerste omloop sierden 45 combinaties het 1.60m parcours, waarin de laatste steil met waterbak eronder de scherprechter bleek. De deelnemers werden aardig op de proef gesteld en de eerste 15 duo’s hielden de hoog gehangen palen niet boven. Lisa Nooren en de als een elastiek van de grond springende VDL Groep Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra) waren goed voor de eerste foutloze ronde. Daarbij voegde zich later onder Nederlandse vlag tevens Marc Houtzager met  Sterrehof’s Baccarat. De Padinus-zoon liet een fijne en ogenschijnlijk moeiteloze rit liet zien.

Elf combinaties kwamen retour in de tweede omloop van de 500.000 euro gedoteerde rubriek. Houtzager, die met zijn welgemanierde Padinus-zoon niet direct voluit ging, vervolledigde na een eindsprint met een mazzelsprong op de laatste hindernis een tweede foutloze rit in 50.35 seconden. Belgen Olivier Philippaerts met de vlugge H&M Challenge vd Begijnakker en Niels Bruynseels met Cas de Liberte doken onder de tijd van Houtzager. Hans-Dieter Dreher gaf zich met zijn daadkrachtige Embassy II niet zomaar gewonnen en zette de te kloppen tijd op 48.77.

Lisa Nooren liet na haar derde plaats in de GP van Maastricht zien dat ze speedruiter Dreher niet opnieuw voor zich duldde. De Duitser won in Limburg van de amazone uit Engis, maar nu liep de voormalig tweevoudig Nederlands kampioene met de negenjarige VDL Groep Sabech d’Ha tijd in door uitstekend gedraaide bochten en snoepte 0.57 seconden van de leiderstijd af. Met een fantastische rit bemachtigde het Rabo talent haar eerste 5*-GP zege in 48.20 en voegt daarmee een nieuw hoogtepunt aan haar palmares toe.

N.O.P.’ers Carambole en VDL Groep Verdi TN moesten met hun respectievelijke ruiters, Willem Greve en Maikel van der Vleuten, ieder in de eerste omloop vier strafpunten optekenen. Voor Henk van de Pol en Willink bleek de laatste hindernis een waar struikelblok. Nadat Van de Pol halverwege het parcours extra gas bij moest geven om een afstand passend te krijgen, wist hij zijn Twister-nakomeling niet voldoende te bedaren. Op de laatste sprong kwam de KWPN’er niet meer van de grond, waarna zijn ruiter naar voren tuimelde en met zijn voeten in het zand tegen de hindernispalen aan landde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

3 reacties op “Prachtige zege voor Lisa Nooren in GP La Coruna

 • marcel dufour

  Geweldige prestatie van Lisa, het is haar van harte gegund.

 • Ben Verheij

  Wat goed is komt snel! Chapeau!
  Eerste 1.60m zege van Lisa Nooren. Er zullen er nog ongetwijfeld vele volgen.

 • marcel dufour

  @Ben

  Als VDL slim is dan contracteren ze ook Sanne Thijssen. Die twee meiden zijn een sensatie de komende jaren op ieder concours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook