Ga naar hoofdinhoud

Peder Fredricson heer en meester in Verona

Peder Fredericson met H&M Christian K Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Peder Fredricson was vanavond de onbetwiste winnaar van de 1,55m proef in het Italiaanse Verona. Na een 16 koppen tellende barrage was het de Zweed die zijn concurrentie de pas afsneed. €12,500 mag Fredricson aan de totale winsom van zijn H&M Christian K (v.Namelus R) toevoegen.

Als tweede starter in de barrage zette Daniel Deusser met Calisto Blue (v.Chacco Blue) al een snelle tijd neer van 37,05 seconden neer. Deusser dacht daarmee genoeg te hebben gedaan voor de overwinning tot Mark McAuley de ring betrad. McAuley dook met Vivaldi du Theil (v.Quaprice Boimargot Quincy) net drie-tiende onder de tijd van Deusser en nam de leiding over.

Winst

Fredricson kwam als 11e aan start in de barrage met H&M Christian K en trapte het gaspedaal even in. De Zweed reed bijna een seconde sneller dan McAuley en mocht door zijn 35,95 seconden de hoogste trede van het podium bestijgen. Meerdere combinaties finishten onder de 36 seconden, maar moesten fouten incasseren. Betram Allen flikte het zelfs in 34,43 seconden, maar door een fout viel de overwinning ten deel aan Fredricson. Leopold van Asten bereikte als enige Nederlander de barrage van het 1,55m. Van Asten zette een tijd neer van 40,39 seconden met VDL Groep Miss Untouchable (v.Chacco Blue), maar door een fout viel de ruiter net buiten de prijzen op plaats 13.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook