Ga naar hoofdinhoud

Raijmakers en I’m Specialized Z blijven opvallen

Piet Raijmakers jr met I'm Specialized Z. Foto: Jacquelien van Tartwijk

De Zangersheide-gefokte I'm Specialized Z (I'm Special de Muze x Commanchi) sprong in de CSIYH1*-tour in Bonheiden naar de overwinning in de twee fasen over 1,20m. De zesjarige hengst sprong met Piet Raijmakers jr. in het zadel vorig jaar al naar de vierde plaats op het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden in Lanaken.

In de tweede fase van het parcours was Raijmakers verreweg de snelste. Hij noteerde een tijd van 35,71 seconden bleef daarmee een kleine seconde voor op Anouk de Ruijter en Inus (Ginus x Voltaire). Niels Kersten eindigde met Amaretto (Almoretto x Ramiro’s Bube) nog net in de top tien.

Van Gerwen in top vijf

In de CSI2* over een hoogte van 1,35m leverde Jody van Gerwen het beste Nederlandse resultaat. Met Inebelle van ’t Welthof (Takashi van Berkenbroeck x Querlybet Hero) eindigde zij dankzij een foutloze rit en 64,14 op de teller als vijfde.

Uitslag YH 1,20m.
Uitslag 1,35m.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook