Ga naar hoofdinhoud

Ahlmann: ‘Take a Chance on Me Z geeft in ring 150 procent’

Christian Ahlmann met Take a Chance on Me Z. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

Christian Ahlmann was op zijn eigen Zangersheide-terrein heer en meester in de mooie rubriek Sires of the World. Vol overtuiging pakte hij vrijdagavond zijn kans en zegevierde met zijn negenjarige toekomstpaard Take A Chance on Me Z. Daarnaast werd hij met Colorit (v. Coriano) vierde.

“Hij heeft heel veel van zijn vader Taloubet Z en is een echte laatbloeier. Hij is absoluut top in het parcours. Hij  geeft altijd 100 procent, maar in de ring doet hij er nog 50 procent bovenop”, vertelt Alhmann met een brede glimlach over zijn eerstvolgende topper.

‘Alles is anders’

De Duitse ruiter vervolgt: “Hij heeft de laatste maand enorme stappen gemaakt en al een keer 1,50 en 1,55 meter gelopen.” Dat zijn paarden het terrein in Lanaken kennen is volgens Alhmann zeker geen voordeel. “Eerder een nadeel, want alles is anders nu.”

Serieuze aanval

Maar daar trok Take a Chance on Me zich niets van aan. Als derde starter in de barrage met 21, zette hij de tijd super scherp (38.45). Als eerste deed Kristian Houwen met Edinburgh een serieuze aanval en benutte de vechtlust van de hengst optimaal: 0-41.64 werd de tijd en de uiteindelijke vijfde plek.

Top drie

De tweede plaats ging naar de talentvolle Cigaret JVH Z (Clinton x Kannan) met Olivier Philippaerts, die er ook vol voor ging. Als derde mocht Marlon Modolo Zanottelli op het podium plaats nemen met de derde plek met Icarus (v. Douglas).

Op de pootjes terecht

Het parcours was geen gemakkelijke opgave. Er werden veel fouten gemaakt en een paar ruiters moesten wegens een val het parcours verlaten. Na een super eerste manche van Baltic VDL was het ook Jur Vrieling die in de barrage in de dubbel elegant van zijn hengst stapte en mooi op zijn pootjes terecht kwam.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook