Ga naar hoofdinhoud

Basisruiters in spotlights op Outdoor Gelderland

Outdoor Gelderland

Zonder basissport geen internationale sport en daarom heeft Outdoor Gelderland elk jaar finalerubrieken voor regionale ruiters, zowel pony’s als paarden. Voor de finalisten heeft het evenement iets extra’s in petto. Zo mogen de vier dressuurfinalisten zaterdagavond op de MidSummer Dressage Night terugkomen om mee te rijden in een clinic van bondscoach Rien van der Schaft. Ze winnen bovendien een Meet & Greet met de olympische ruiter Patrik Kittel.

De finalisten van het springen mogen zondagmiddag in de hoofdpiste terugkomen om een gedeelte van de Grote Prijs, weliswaar op lager niveau, te rijden om daarna aan de topruiters te vertellen waar ze op moeten letten bij het rijden van het parcours. De Grote Prijs begint zondagmiddag om 15.00 uur en is het slotnummer van Outdoor Gelderland.

Gal, Minderhoud en Kittel

Daarnaast zijn er meerdere highlights in het programma. Zo wordt de 1,50 m springrubriek op vrijdagavond opgevolgd door het of Six Bar springen. Op zaterdag vanaf 19.00 uur begint de MidSummer Dressage Night, waarbij springruiters een kür op muziek rijden en topruiters als Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Patrik Kittel clinics geven.

De aftrap is morgen, woensdag, met talrijke jeugdruiters en de finale klasse Z voor paarden om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook