Ga naar hoofdinhoud

Beat Mändli wint eerste JumpingClash Challenge

Op de Madrid Horse week werd voor het eerst het nieuwe format in de springsport gepresenteerd, de JumpingClash Challenge. De Zwitser Beat Mändli werd op de KWPN-merrie Dsarie eerste winnaar van de Challenge. In de finale versloeg hij Lillie Keenan die ook een KWPN'er onder het zadel had, Be Gentle.

Het idee achter de JumpingClash Challenge is dat het voor het publiek interessant en spannend is en dat de ruiters van een lager level zich kunnen meten met de ruiters uit de top van de Longines rankings.

Na een kwalificatie-ronde kwamen acht combinaties uit de top van de rankings uit tegen acht lager geplaatsten. In elke ‘clash’ was de laagste geplaatste de ‘Challenger’ die streed tegen de hoogst geplaatste de ‘Seeded’. De winnaar van elke clash ging een ronde verder.

Finale clash

De finale clash ging tussen Beat Mändli met de achtjarige Veron-merrie Dsarie en de Amerikaanse Lillie Keenen met de KWPN-merrie Be Gentle (v. Ticallux Verte). Mändli ging als eerste van start en zette een vlotte foutloze ronde neer. Daarna was het de beurt aan Keenan. Zij kreeg al een vroege fout in het parcours waardoor Mändli zich als kampioen kon laten huldigen.

Derde en vierde plaats

In de clash om de derde en vierde plaats was Markus Beerbaum te sterk voor de Spaanse Teresa Blazquez-Abascal. Beerbaum reed een nul ronde met Tequila de Lile (v. Luccianno) en Teresa Blazquez kreeg acht strafpunten met de KWPN-merrie Carola (v. Dutch Capitol).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook