Ga naar hoofdinhoud

Belgisch indoorkampioenschap voor Pieter Devos

Pieter Devos met Apart Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Pieter Devos, die in september zijn titel van Belgisch kampioen niet kon verlengen, nam gisteravond wraak op Jumping Mechelen in de Nekkerhal. De ruiter uit Bekkevoort stuurde Julyssi van Orti (v. Cicero Z) als snelste van de enige twee foutlozen in de barrage over de meet.  Jan Motmans was de tweede nuller en pakte het zilver met I Cantou du Fonds Des Flots (v. Cantuto). Het brons was voor Jerome Guery.

Al vroeg in de barrage van het 1,45m-parcours zette Pieter Devos met de achtjarige Julyssi van Orti het winnende resultaat neer. De tijd van 38,61 seconden legde genoeg druk op de concurrentie, ze moesten risico nemen. Vijf van de barragekandidaten die na Devos in de ring kwamen waren sneller, maar kregen allen een fout.

Safe nulronde

Jan Motmans koos voor een safe nulronde met I Cantou du Fonds Des Flots en stelde het zilver veilig. Jerome Guery was de snelste vierfouter. Op Kel’star Du Vingt Ponts (v. Kannan) was hij anderhalve seconde sneller dan Devos, maar tikte een balk uit de lepels. Christophe Vanderhasselt met Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) en Olivier Philippaerts op de KWPN’er Extra (v. Berlin) maakten de top vijf vol.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Jumping Mechelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook