Ga naar hoofdinhoud

Bijna honderd foutlozen in eerste kwalificatie zesjarigen

Ruim 250 zesjarige springpaarden gingen vandaag van start in de eerste kwalificatie voor het WK Jonge Springpaarden 2017 in Lanaken. Van dit aantal kwamen er 97  dubbel foutloos aan de finish in deze tweefasen rubriek over 1,30m. Lycero St. Hubert  (v. Cicero van Paemel Z) klokte met zijn Portugese ruiter Rodrigo Giesteira Almeida de snelste tijd en nam daarmee  de leiding. Steven Veldhuis en Graziano zorgden met de negende plaats voor het beste Nederlandse resultaat.

Toni Haßmann eindigde met Pepita Con Spita op de tweede plaats in deze kwalificatie met een tijd van 31,61 seconden. Dat was net geen seconde langzamer dan Almeida, die met de BWP-ruin in 30,63 seconden finishte.

Nederlanders

Veldhuis was met de goedgekeurde zoon van Baltic VDL de eerste van twaalf  foutloze Nederlandse combinaties. Kersvers KNHS-eventingkampioene Renske Kroeze bleef vandaag met Berdien (v. Bustique) foutloos in 33,07 seconden waarmee ze dertiende werd en als tweede Nederlander in de lijst stond. . Verder bleven Pieter Rutten met Grace (v. Lord Z), Anoek van der Pluijm met C Wellie (v. Calvin), Willem Greve met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek), Ivo Biessen met Lorenta (v. VDL Cardento), Kim Emmen met Gaetano Musterd (v. Darco), Dominique Nijhof-Roelofsen met Canto Bruno (v. Cantoblaco), Marcel Willems met Apollo Z (v. Aganix du Seigneur), Lennard de Boer met Guppie VDL (v. Arezzo VDL), Bart van der Maat met Quibery 3 (v. Quintero) en Pieter Keunen met Gaspahr (v. Berlin) foutloos in deze eerste kwalificatie.

Tweede kwalificatie

Morgen komen alle paarden nog een keer in actie in de tweede kwalificatieronde en dan wordt bepaald welke paarden door mogen naar de finale, die op zondag wordt verreden of naar de troostfinale op zaterdag.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.