Ga naar hoofdinhoud

Britse zege in eerste 1.40m rubriek Basel

Laura Renwick, hier met Bintang II Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het vijfsterren concours in Basel was de overwinning van de eerste rubriek over 1.40m vanmiddag voor Lauren Renwick en Rembrandt Blue. De Britse amazone stuurde de elfjarige zoon van Mr. Blue zowat een seconde sneller over de eindstreep dan Abdelkebir Quaddar, die tweede werd in deze rubriek op tijd.

Quaddar zat in het zadel van de veertienjarige Cordano Sitte Z en kwam in 52.75 seconden foutloos aan de finish met de goedgekeurde Zangersheide-hengst, terwijl Renwick de klok stopte op 51.76 seconden.
Martin Fuchs zorgde met Uzo van het Hobos Z voor het beste thuisresultaat, het Zwitserse duo kwam foutloos aan de finish in 53.01 seconden.

Claudia Gisler zette met de zestienjarige KWPN-gefokte Touchable een foutloze rit neer in 53.55 seconden en legde voor thuispubliek beslag op de vierde plaats.
De top 5 werd verder compleet gemaakt door John Whitaker en Echo Of Light. De ervaren Brit stuurde de elfjarige zoon van Come On in 54.63 seconden foutloos rond.

Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder kwamen beiden aan de start in deze rubriek. Dubbeldam zadelde SFN Zenith N.O.P. en bleef door een tijdfout steken op de 23-ste plaats en Schröder kreeg met Glock’s Lausejunge vier strafpunten waarmee het duo niet verder kwam dan de 35-ste plek.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook