Ga naar hoofdinhoud

Carlos Ribas gediskwalificeerd

De Braziliaan Carlos Ribas, die gisteravond de Six Bar wedstrijd in Mechelen heeft gewonnen, is gediskwalificeerd.

Als enige ruiter bleef hij foutloos tijdens de derde barrage. De ruiter maakte vervolgens een spontane eerste overwinningsronde waarbij hij zijn helm afdeed en hoog in de lucht gooide. Hij reed vervolgens op volle snelheid door en sprong hindernis 1 en 2 die nog in de piste stonden maar niet gesprongen mochten worden. Volgens de FEI reglementen is dat niet toegestaan. De Braziliaan werd hiervoor geëlimineerd in de derde barrage. Het eindklassement is als volgt aangepast : Ex aequo eerste: Alex Duffy, Rob De Bruijn en Karline De Brabander (4 strafpunten), Carlos Ribas El Luca Moneta retired.

Ribas heeft verder een mondelinge waarschuwing gekregen voor het verwijderen van de ruiterhelm tijdens de overwinningsronde. De Ground Jury tijdens een gesprek met Carlos : “Ik geef toe dat ik in de fout gegaan ben, maar ik deed dit omdat het publiek zo enthousiast was. Ik ben een professioneel ruiter maar ik rijd met mijn hart en het publiek was zo aan het supporteren.” Om zijn goede wil te tonen heeft hij voorgesteld om zijn prijzengeld voor de vierde plaats te doneren aan het goede doel Just World van Jessica Newman.

Bron: Persbericht Jumping Mechelen

2 reacties op “Carlos Ribas gediskwalificeerd

 • Peter

  Met braziliaans temperament gereageerd,toch bewondering voor zijn idee het prijzengeld te doneren.
  Van de FEI een wat te strakke handhaving van de regels.
  Een waarschuwing alleen was op zijn plaats geweest.
  Het publiek bij Jumping Mechelen heeft waarschijnlijk genoten van deze spontane aktie!

 • gust

  Hij was de beste, springt twee hindernissen buiten zijn rase.Hem een waarschuwing geven vind ik terecht, maar zo het mes erop zetten is er over.Het was toch mooie sport en laat het ons zo houden en dat de jury hun goede wil tonen en ook inleveren voor het goede doel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook