Ga naar hoofdinhoud

CSI Eindhoven treft maatregelen tegen hitte

Foto: Wendy Scholten
Vanwege een temperatuur boven de dertig graden heeft de organisatie van CSI Eindhoven extra voorbereidingen getroffen. “We hebben extra waterpunten voor mens en dier aangesloten en extra wasplaatsen zodat de paarden na hun prestaties in de ring direct gekoeld kunnen worden door hun verzorgers”, vertelt wedstrijdleider Hans van den Bosch.


Dienstdoende dierenarts Maarten Aarts van Dierenartsenpraktijk Sint-Oedenrode houdt een blik op alle deelnemende paarden, zeker in de Lacom Derby vanmiddag vanaf 16.30 uur waarin een behoorlijke inspanning van de paarden wordt gevraagd. “Toch verwacht ik geen problemen. De paarden kunnen goed tegen de warmte en de ruiters zijn zeer professioneel met hun vak bezig. Ze voeren preventief al electrolyten bij; extra zouten en mineralen. En ik weet zeker dat ruiters stoppen als ze merken dat het niet goed gaat. Het welzijn van het paard staat continu bovenaan.”

Voorbereid

Maarten Aarts is de vaste dierenarts op CSI Eindhoven. “In al die jaren is er nog maar weinig gebeurd. Ja, in het eerste jaar van de herstart toen er processierups in de bomen zaten. Toen kregen de paarden allergische reacties en moest ik er een stel behandelen. Maar nu zijn we blij met de bomen op het losrijterrein. Ze zorgen voor veel schaduw en dankzij het meer ernaast waait er nog steeds een verkoelend briesje. Ik maak me geen zorgen over de hoge temperaturen. We zijn erop voorbereid.”

Bron: Persbericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.