Ga naar hoofdinhoud

David Will de allersnelste met Mic Mac du Tillard

David Will, hier met Don Cesar Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de hoofdrubriek voor de springruiters op de Aachener Soers bleef de overwinning in eigen land vanmiddag. Als laatste ging de Duitser David Will van start en hij eindigde als eerste met de razendsnelle Mic Mac du Tillard. Voor de Nederlanders geen hoofdrol in de proef met Winning Round, alleen Jeroen Dubbeldam ging van start en werd met Ferrero van Overis dertigste.


Elf van de 37 combinaties gingen in de winning round van start. De als tweede startende Kent Farrington liet met Blue Angel zien hoe hard er kon worden gereden. Hij klokte 46.99 seconde maar kreeg wel een balk. Meer snelheidsduivels kwamen aan het eind. Denis Nielsen uit Duitsland was met zijn foutloze rit op Cashmoaker (v. Calido I) in 47.43 seconde uiteindelijk derde. De Ier Denis Lynch staat bekend om zijn snelle rijden. Ook nu met All Star 5 (v. Argentinus) leek hij onverslaanbaar met de 46.75 seconde. Toch bleek David Will op de finishlijn nog een seconde sneller met de Cruising-merrie, die onder Angelica Augustsson in Herning teambrons won voor Zweden. 45.61 seconde was Wils eindtijd en sleepte daarmee 12.500 euro binnen.

Eerder op de dag was er ook al een Duitse overwinning in de Youngster Cup. Christian Ahlmann won met Casuality Z (v. Cassini) de finale van de Youngster Cup. Bertram Allen werd tweede met Cheese W Z (v. Chatman) voor Marlon Modolo Zanotelli op Icarus (v. Querlybet Hero). Met een elfde plaats was Maikel van der Vleuten de beste Nederlander, hij had de Verdi-merrie Delina onder het zadel en was de langzaamste foutloze in de barrage.

Jeroen Dubbeldam en de zevenjarige Zangersheide-hengst Alfa Jordan (v. Air jordan Z) liepen vier strafpunt op en werden 27ste.

Aken is grotendeels te volgen via de livestream van Clipmyhorse.tv.

Klik hier voor de livestream.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook