Ga naar hoofdinhoud

De Luca naar zege in eerste manche GCT Mexico

Lorenzo De Luca met Limestone Grey. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Mexico werd afgelopen nacht de eerste manche van de Global Champions Tour gereden. Lorenzo De Luca stuurde de Try Time-zoon Limestone Grey onbedreigd naar de zege en heeft daarmee een goede uitgangspositie voor de tweede manche die komende nacht verreden wordt. De dag in Mexico wordt op zaterdag afgesloten met de Grote Prijs.

De Italiaanse ruiter kwam in de eerste helft van het vijftig combinaties tellende deelnemersveld aan start en zette met 64,95 seconden op de teller een scherpe tijd neer en sleepte daarmee ruim 31.000 euro in de wacht. Eduardo Alvarez Aznar kwam het dichtst bij De Luca in de buurt, de Spanjaard finishte met Fidux (v. Malito de Reve) in 65,36.

Ieren leggen elkaar het vuur aan de schenen

De Ierse ruiters Shane Sweetman en Darragh Kenny zaten elkaar op de hielen. Sweetman en zijn Zweeds gefokte Main Road (v. Heartbeat) waren met 68,08 op de teller Kenny met een halve seconde te snel af en finishten op plaats drie. Jos Verlooy maakte de top vijf compleet, hij bleef daarmee Marcus Ehning en Funky Fred (v. For Pleasure) voor.

Van der Vleuten sr. beste Nederlander

Eric van der Vleuten was de beste Nederlandse ruiter in deze eerste manche. Met de Casall-dochter Wunschkind kreeg hij te maken met één balk en een strafpunt voor tijdsoverschrijding (75,22). Dat leverde hem plaats 26 op.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook