Ga naar hoofdinhoud

Doda de Miranda wint eerste ronde WEF Challenge Cup

De eerste week van het Winter Equestrian Festival voor de springruiters is van start gegaan in Wellington. Gisteravond pakte de Braziliaan Doda de Miranda de eerste ronde van de Challenge Cup met AD Nouvelle Europe Z. In de barrage hield hij Laura Kraut met twee paarden (tweede en vierde) en de Belg Filip de Wandel, die derde werd, achter zich.

Twaalf combinaties gingen in de barrage van de Challenge Cup van start. Laura Kraut beet met de Corland-zoon Andretti S het spits af en zette met haar foutloze ronde een tijd van 36.07 seconden neer. Maar Doda de Miranda verdrong Kraut naar de tweede plek door bijna een seconde sneller te rijden op de 12-jarige Zangersheide-merrie AD Nouvelle Europe Z (v. Nelson Z), 35.26 seconden. De merrie had rust gehad na de finale van de Global Champions Tour in Doha en was super fris in het parcours.

Filip de Wandel die al een tijd in Amerika verblijft, reed de derde tijd met Gentley (v. Bentley van de Heffinck), 36.22 seconden. Met haar andere KWPN’er Constable II (v. Harley VDL) werd Laura Kraut vierde. Haar landgenote Denise Wilson maakte de top vijf vol met het Iers gefokte paard Galous (v. Touchdown) die ze ruim een half jaar onder het zadel heeft.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses/persbericht Jennifer Wood Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook