Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers vierde in Grand Prix Mijas

Doron Kuipers met Zinius Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Doron Kuipers sloot gisteren de Costa del Sol Tour af met een vierde plaats in de 3* Grand Prix van Mijas. Kuipers reed Zucces (v. Gerlinus) in de tweede ronde naar de snelste tijd, maar en balk hield hem van de overwinning af. Deze ging naar de Fransman Guillaume Foutrier met Valdocco des Caps (v. Quidam de Revel). Rogier Linssen, de tweede Nederlander in tweede omloop, kreeg ook een balk met Ekimov (v. Ustinov) en werd zesde.

In de 1,50m GP, die tevens voor de Longines ranking meetelde, kwamen de beste dertien ruiters uit de eerste omloop terug voor de tweede. Acht combinaties hadden de nul achter hun naam staan waaronder Doron Kuipers en Rogier Linssen. Uiteindelijk lukten het alleen Guillaume Foutrier en Harry Marshall om in de tweede ronde opnieuw de lei schoon te houden.

Twee ruiters dubbel nul

De Fransman Foutrier pakte de overwinning met de achtjarige Quidam de Revel-zoon Valdocco des Caps in 47,26 seconden. Vorig weekend was hij in Mijas al derde in de Grand Prix. Harry Marshall zat er met Chirokko M (v. Diamant de Semilly) vlak achter. De Ier bleef nul in 47,55 seconden. De derde plaats met twee strafpunten ging naar de Spaanse Paloma Barcelo die met HHS Flo (v. Fortunus) zowel in de eerste als in de tweede manche een tijdfout opliep.

Balk voor Kuipers en Linssen

Doron Kuipers reed een sterke ronde met de dertienjarige Zucces, hij klokte de snelste tijd van 44,77 seconden maar de Gerlinus-zoon tikte een balk uit de lepels. Het zelfde overkwam Rogier Linssen met Ekimov. Het paar finishte in 47,76 seconden ook met een balk aan de benen. Kuipers moest genoegen nemen met de vierde plaats en Linssen met de zesde. De Ier Richard Howley sprong de KWPN-merrie Dolores (v. Berlin) tussen de twee Nederlanders in.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook