Ga naar hoofdinhoud

Emile Tacken: ‘Dit paard verdient goed de kost’

Emile Tacken met Waterstone ©Fototrailer

Met Waterstone (v. Silverstone) verzekerde Emile Tacken een Limburgse winst op  Jumping Peel & Maas in het 1.40m. Als een na laatste starter in de 81-man tellende rubriek wist hij 0,15 seconden van de tijd van Tim Hendrix af te snoepen. "Dit paard zit er, als alles past eigenlijk altijd wel bij. Hij verdient goed de kost", vertelt de winnaar.

Op de goed geprepareerde grasmat gelegen op de terreinen van Stal Hendrix ging vandaag de eerste dag van JPM van start. Het vierdaagse concours trekt ruiters van heinde en verre naar Kessel, maar Emile Tacken hield de winst in de provincie. “Het is altijd weer mooi om een uitnodiging te ontvangen om hier te mogen rijden. Alles klopt hier, tot in het laatste details”,  begint Tacken te vertellen. Dat alles moet kloppen is ook van toepassing op zijn 14-jarige Waterstone. “Dit paard is goed in te zetten op 1.40/1.50m niveau, maar ik moet hem wel passend bij de hindernis rijden. Soms  durf ik een gokje te nemen, maar als het een halve meter verschilt dan kan het goed zijn dat er niet gesprongen wordt. Maar als ik vervolgens passend opnieuw naar zo’n hindernis rijd dan gaat hij er zonder morren overheen.”

Waterstone is desondanks veelzijdig inzetbaar. “In Eindhoven liep hij mee in de Derby en toen werden we achtste. Aan zijn instelling ligt het dan ook zeker niet. Hij heeft bij vorige eigenaren wat vertrouwen verloren, daar moet ik met rijden rekening mee houden. Bij de Peelbergen hebben we ook regelmatig prijs en vorige week in Zuidwolde won hij eveneens een proef.”

Tacken gaf Tim Hendrix met Jewel LVP (v. Berlin) en Rob Heijliger met Cream on Top (v. Concorde) het nakijken. Heijligers wist wel de snelste tijd te klokken met Fahrenheit in de  klasse Z, net als Jack Ansems die met Delia B (v. Cantos) de tweede Z klasse op naam schreef.

Klik hier voor alle uitslagen.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook