Ga naar hoofdinhoud

Ferdinand gedecideerd naar overwinning Blom Cup

Ferdinand en Kevin Olsmeijer Foto: Jacky van Tartwijk

Waar bij de zesjarigen vele combinaties foutloos bleven, vielen de balken in de finale voor de zevenjarigen makkelijk. Maar Ferdinand (Viceroy T. x Voltaire) had geen moeite met de hoogte en werd in stijl door Kevin Olsmeijer naar het kampioenschap in de Blom Cup gereden.

Vijf van de twintig finalisten kwamen terug voor hun barrage.  Willem Greve beet de spits af met de hengst Faro (Calvaro Z x Contendro II), gefokt door Stal Zielman in Dalfsen. Al op hindernis 1 viel een balk, waarna de hengst, in eigendom van Willem Greve en heer Korbeld, goed bij de les bleef en de balken liet liggen. Het duo eindigde met vier strafpunten als derde in de eindstand.

Twee foutlozen

Lang leek het erop dat de merrie Farah (Arezzo VDL x Concorde), gereden door Kim Emmen, het kampioenschap zou claimen. De amazone reed het fokproduct van H.C C M. Ongering en &  A. enW. Wolters foutloos rond in 36,27 seconden. Maar eigenaar Erik Berkhof zag zijn merrie tweede worden toen Kevin Olsmeijer door de finish was gereden. De vosruin Ferdinand, gefokt door en in eigendom van Tom Olsmeyer, bleef simpel foutloos en was 1,5 seconde sneller dan Kim Emmen en Farah.

Acht strafpunten

Follow Me (Andiamo x Winningmood van de Arenberg) sprong in de barrage twee balken naar beneden onder het zadel van  Maikel van Mierlo. De volle broer van de KWPN-goedgekeurde Dynamo werd vijfde achter de winnaar bij de zesjarigen Timothy Hendrix. Stal Hendrix zag zijn merrie Fay (Guidam’s Willow x Silverstone) ook twee fouten maken en op de vierde plaats eindigen.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook