Ga naar hoofdinhoud

Frank Schuttert bevestigt kwaliteit in Kronenberg

Frank Schuttert met Silbermond. Foto: Franck Papelard
“Ik ben wel heel blij dat ik dit paard mag rijden”, zegt de runner-up van de Medium Tour finale met een lach. Frank Schuttert startte de negenjarige Silbermond voor het eerst internationaal in de Peelbergen en naar tevredenheid. Schuttert moest het slechts afleggen tegen Michael Cristofoletti. Met Ciao 2 (v. Contender) finishte de Italiaan 0.40 seconden sneller.

61 starts meldde zich aan het eind van de middag voor de 1.40m proef met barrage. 15 deelnemers kregen een ticket voor het slotstuk waarin de sprinters uiteindelijk niet aan kop gingen. Zowel de nummer een als twee gingen volgens eigen zeggen niet overdreven hard. Frank Schuttert in de baan is door zijn bouw en rijstijl dikwijls al een verschijning op zicht. Met de knap gelijnde en geweldig springende Stakkato Gold-telg Silbermond was het plaatje compleet en nam de voormalig Nederlands kampioen met een relatief rustige ronde bezit van de tweede plaats.

“Ik rijd dit paard nog  niet zo lang. Ik heb hem hier een keer eerder landelijk gestart, maar op een avond als deze maakt hij alle verwachtingen waar. Hij heeft ook al op niveau gelopen, maar dat is geen gegarandeerd succes. Ik had zelf niet het idee dat ik heel hard ging, maar wilde wel hem wel even aanvoelen als ik een tandje meer zou vragen. Als ik hem straks voor het hogere werk in ga zetten, dan moet je wel weten hoe alles werkt, aldus de stalruiter van Jos Lansink.

Ier Shane Breen bracht Silbermond tot begin juni internationaal aan de start, maar niet vaker dan 6 keer per jaar. De Hannoveraanse hengst, gefokt door Arend Kamphorst – net als diens vader Stakkato Gold, lijkt bij Schuttert zonder zeeën ervaring een prima troef voor de toekomst. “Ik kijk er naar uit om met  dit paard verder te groeien, alles zit erin en hij past qua type goed. Ik heb het geluk dat als Jos een paard verkoopt hij altijd zorgt dat er weer een nieuw paard klaar staat om mee verder te gaan. En dat is een twee sterren concours als dit fijn om de vorm erin te krijgen.”

Voor de in Duitsland woonachtige Cristofoletti resulteerde zijn barragerit in de eerste internationale overwinning van de tienjarige Holsteiner Ciao 2. “Hij is van nature niet de vlugste en ik had van te voren niet ingeschat dat we de snelste tijd zouden klokken, maar het pakte goed uit. Het is de eerste keer dat we hier op een outdoor meerijden, maar zeker niet de laatste. Dat alles ook goed voor elkaar is helpt zeker mee aan het resultaat”, aldus de winnaar. De top vijf telde verder geen Nederlandse deelnemers, maar top tien telde wel Demi van Grunsven met Tinka’s Hope op zeven. Terwijl Sander Geerink met Enorm B. en Joost Martens met Quirinal door een balk de winst aan zich voorbij zagen gaan en genoegen moesten nemen met de achtste en negende plaats.

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Bron: persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook