Ga naar hoofdinhoud

Frank Schuttert in top tien barrièrespringen

Gisterenavond sprongen de ruiters in Leizpig tegen elkaar op in de barrièrespringproef. Hierin haalde Frank Schuttert de tiende plaats met Lios Larson (v. Larson). De Duitser Marco Kutscher won. Eerder gisterenavond won Mario Stevens voor Duitsland de 1,45m-tijdproef. 

Marco Kutscher en Chamira, een negenjarige Chacco Blue-dochter, reden gisteren naar de overwinning in de barrièrespringproef. In de derde barrage raakten ze als enige combinatie foutloos over de hindernissen en verstootten zo Pius Schwizer (voor Zwitserland) en Coq Rouge (v. Couleur Rubin) naar de tweede plaats. Schwizer maakte een balkfout in de derde barrage. Ook de Deen Sören Pedersen maakte in de laatste barrage een springfout met Tailormade Chaloubet (v. Chacco Blue), net zoals de Duitsers Johannes Ehning en Hans-Walter Thies. De andere vier combinaties in de derde barrage hielden het voor bekeken.

Frank Schuttert raakte met de negenjarige Westfaler Lios Larson tot in de tweede barrage, waarin ze een springfout maakten.

Eerder gisterenavond ging ook de springproef 1,45m op tijd van start. Die won Mario Stevens met Quamina, een dochter van Quidam’s Rubin. Zij raakten foutloos rond in 54,94 seconden. De Italiaan Natale Chiaudani bleef eveneens foutloos met Quicka (v. Quebec). De Fransman Roger Yves Bost en Castle Forbes Cosma (v. Couleur Rubin) werden derde met een tijd van 57,24 seconden, inclusief vier extra strafseconden voor een balkfoutje.

Jörg Kreutzmann en Chevignon (v. CorradoII) pakten ook de vierde plaats voor Duitsland, Sören Pedersen en Tailormade Cavetta (v. Careful) werden vijfde voor Denemarken.

In deze proef had Frank Schuttert wat pech met Lios Larson; ze reden de proef in 78,09 seconden maar maakten drie springfouten waardoor ze met de tijd van 90,09 seconden eindigden. Dit leverde hen een 44ste plaats op.

Klik hier voor het volledige resultaat van het barrièrespringen.

Klik hier voor het volledige resultaat van de proef 1,45m.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.