Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders: ‘Het was een beetje een veldslag’

Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op voorhand was de lijn van een kunstzinnig gebouwde steil naar de sloot de lastigste voor Don VHP Z, één van de cracks waar Harrie Smolders zijn huidige leidende positie op de wereldranglijst aan te danken heeft. Op die sloot ontstond dan ook de enige fout in een overigens smetteloze ronde.

“Die zeven galopsprongen waren iets te rustig voor mijn paard”, zegt Harrie Smolders. “Hij heeft iets meer snelheid nodig om de breedte van de sloot te halen. Maar de hindernissen ervoor en erachter lieten het niet toe om galopsprongen weg te laten.”

Gaspedaal eraf

Dus moest Harrie eerst even terug en toen weer naar voren. “Maar dan valt de motor een beetje stil. Don is een beetje een diesel. Als je even het gaspedaal eraf hebt, duurt het even voor je ‘m weer aan de gang hebt.”

Het Nederlandse team staat er nu heel wat minder florissant voor (vijfde) dan een dag tevoren (tweede). “Iedereen heeft goed genoeg gereden, maar het resultaat is niet goed genoeg”, vindt Smolders.

Moeilijkheidsgraad

“Voor de tweede dag lag de moeilijkheidsgraad wel heel hoog”, aldus Harrie Smolders. “Het was een beetje een veldslag. Als dit de maat voor de tweede dag is, ben ik benieuwd wat de parcoursbouwer nog in petto heeft voor de rest van de week. Er komen nog drie rondes, dus hoofd omhoog en vooruit naar de komende dagen.”

Drie nulrondjes

Voor zichzelf ziet Harrie, vorig jaar nog goed voor zilver op het EK in Göteborg, nog kansen. “Drie nulrondjes en je staat weer van voren. Don springt goed en zit goed in z’n vel, dus ik kijk uit naar de komende dagen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook