Ga naar hoofdinhoud

Jérôme Guery: ‘Een droom komt uit!’

Jérôme Guery met Grand Cru van de Rozenberg Foto: LGCT / Stefano Grasso

Voor Jérôme Guery kwam vannacht een droom uit toen hij de ereronde aanvoerde over het strand van Miami Beach. De Belg had op weergaloze wijze de Longines Global Champions Tour Grand Prix gewonnen Grand Cru van de Rozenberg. "De Global is de grootste wedstrijd ter wereld, hier zijn de beste ruiters", zei Guery, "Om hier te winnen -het is een once in a lifetime overwinning!" 

De Italiaanse parcoursbouwer Uliano Vezzani had weer een uitdagend parcours neergezet in de LGCT Grand Prix. De 25 beste ruiters uit Global Chapions League kwalificatie, eerder op de dag, gingen de zware opgave aan. Topcombinaties als Scott Brash, de winnaar van vorig jaar in Miami, kreeg vier strafpunten met Hello M’Lady (v. Indoctro) en Martin Fuchs (winnaar in Mexico vorig weekend) moest er zelfs acht incasseren met zijn Verdi-zoon Chaplin. Ook Maikel van der Vleuten liep met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) acht strafpunten op.

Emerald in vorm

Vier combinaties haalden de barrage wel, waaronder Harrie Smolders met de geweldig springende hengst Emerald N.O.P. die weer de vorm te pakken heeft.

Philippaerts en Zorzi nul

Nicola Philippaerts beet met Chilli Willi het spits af en de jonge ruiter uit België reed een degelijke nulronde in 39,50 seconden op de zoon van Casall. Alberto Zorzi volgde op het paard van LGCT topman Jan Tops, Cornetto K. Met elfjarige Cornet Obolensky-zoon was de Italiaan zo’n anderhalve seconde sneller en nam de leiding over met 37,96 seconden.

Bijna val

Harrie Smolders was de derde ruiter in de barrage. In de wending na de tweede sprong verstapte Emerald zich en met enig geluk bleef Smolders in het zadel. Met het rijden van een volte herstelde Smolders het vertrouwen van de hengst en legde het parcours verder foutloos af. Met tijdfouten kwam de teller op acht strafpunten en Smolders werd met de Diamant de Semilly-zoon uiteindelijk vierde.

Lest best

Jérôme Guery had het voordeel om als laatste de barrage binnen te rijden, hij wist precies wat hij moest doen op de elfjarige Grand Cru van de Rozenberg. Hij ging direct snel van start en hield het hoge tempo vast tot over de meet. In 37,39 seconden kwam de Belg met de zoon van Malito de Reve als winnaar over de finish.

Beetje sneller

“Mijn paard was geweldig vandaag, hij was foutloos in de kwalificatie en ook in de eerste ronde van de Grand Prix”, reageerde Guery na afloop. “Ik had wel het geluk om als laatste te starten. Ik zag drie foutloze rondes, de ruiters waren snel maar niet idioot. Ik probeerde alleen een beetje sneller te zijn.”

Fuchs blijft leider

Martin Fuchs blijft leider in het LGCT klassement. Maikel van der Vleuten is met de vijfde plaats de hoogst geplaatste Nederlander.

Klik hier voor de uitslag met video’s.

Klik hier voor het klassement.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/LGCT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook