Ga naar hoofdinhoud

Jimondro wint VSN-Trofee met een 10 van de gastruiter

VSN-finale Jimondro Foto: Jacquelien van Tartwijk

Jimondro van Leon Thijssen en Ad van de Wetering heeft in Kootwijkerbroek de finale van de VSN Trofee springen gewonnen. De zoon van Biscayo kreeg maar liefst een tien van gastruiter Toni Hassmann en daarmee eindigde hij qua punten net boven Jacky (v. Ukato), die tweede werd.

De springpaarden werden vanmiddag in de VSN-finale gejureerd door Carsten Lenz, ‘Auktionsleiter’ van het Westfaalse stamboek en internationaal springruiter Toni Hassmann.

Compleet springpaard

“Een heel compleet springpaard, dat zich heel goed laat bedienen op de sprong en heel voorzichtig is”, was het commentaar van de Duitse springruiter, die de beste vijf paarden mocht overrijden. De door H. Meijeringh uit Gieten gefokte Jimondro kreeg in de eerste ronde al negens voor ‘vermogen’ en ‘te rijden zijn’ en kwam in totaal uit op 53.3 punten.

Klein verschil

Jacky kreeg van Hassmann een negen. Het begin was even onwennig, Hassmann vond Jacky heel kwaliteitsvol, maar vond haar qua rijdbaarheid iets minder dan Jimondro. De dochter van Ukato werd gefokt door haar eigenaar Gert Jan Heijting uit Groessen en kreeg negens voor ‘afdruk’ en ‘algemene indruk’ en een 9.5 voor het ‘te rijden zijn’ in de eerste ronde. Met de negen, die ze van Hassmann kreeg na het overrijden kwam het totaal uit op 53.2 punten.

Derde plek

Jazzy Reuvekamps kwam met een 8.5 van gastruiter Hassmann in totaal uit op 51.0 punten. De Diamant de Semilly-dochter kreeg in de eerste ronde negens voor ‘techniek’ en ‘algemene indruk’ en werd door Hassmann omschreven als een paard met heel veel kwaliteit. Verder vond Hassmann de door haar eigenaar B. Reuvekamp uit Heino gefokte Jazzy Reuvekamps zeer electrisch.

Top vijf

Jerommeke van de Zietfort (v. Joop 111) en Ego DK Z (v. Erco van ’t Roosakker) maakten met respectievelijk 50.5 en 50.2 punten de top 5 compleet. De bij het AES goedgekeurde Jerommeke kreeg een acht van Hassmann. De gastruiter vond de hengst wat trekkerig lang op de sprong, maar wel kwaliteitsvol en met oog voor de bovenste balk. De donkerbruine hengst van fokker/eigenaar M.J. Smits uit Nederhemert kreeg in de eerste ronde negens voor  ‘galop’ en ‘vermogen’. Ego kreeg een 8.5 van Hassmann. Het duo moest even inkomen en er was even wat miscommunicatie, maar Hassmann vond de schimmelruin van Liv Huijbregst uit Rijsbergen, die gefokt werd door Stal De Krochten wel goed afgericht. Verder vond Hassmann dat Ego wat neerwaarts sprong, maar wel veel vermogen had. Met een negen voor ‘te rijden zijn’ in de eerste ronde en een 8.5 van de gastruiter kwam Ego uit op 50.2 punten.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook