Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling: ‘Ik kan Glasgow niks verwijten’

Jur Vrieling met VDL Glasgow van t Merelsnest N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De derde dag van het WK in Tryon gaat niet de geschiedenis in als een hoogtijdag voor Jur Vrieling. "Klote", zegt de man uit Holwierde als hj voor de tweede dag op een rij met 13 strafpunten aan de finish is gekomen.

Verschil met gisteren: nu reed Vrieling zelf niet zo sterk. “Ik kan Glasgow niks verwijten. De eerste fout ontstond omdat ik die afstand in zeven bewuster had moeten rijden. In acht kan ook, maar het plan was zeven en dan moet je dat ook goed uitvoeren. Ik kwam gewoon te groot.”

Nog meer schade

In de driesprong ontstond nog meer schade. “Ik gaf veel te veel been op de triple bar. Ik wou niet dat hij op de achterste paal landde en gaf veel been. Toen dacht hij dat het op één galopsprong moest.”

Gisteren

De fout die Glasgow gisteren op de triple bar maakte speelde nog wel in Jurs hoofd toen hij binnenreed. “Ik wou niet dat hij weer die achterste paal kreeg. En nu drukte ik iets te veel.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Jur Vrieling: ‘Ik kan Glasgow niks verwijten’

  • Jenny

    Nou Jur, ik hoor je constant zeggen dat het aan jou licht. Zo vaak hoor ik het je zeggen dat het opvallend wordt. Destijds met Zirocco Blue en nu met Glasgow, ligt het aan jou en niet aan de paarden. Zelfkritiek is oké, maar wat jij nu doet is jezelf tekort doen. Zirrocco Blue daar maak ik geen woorden meer aan vuil, dat heeft iedereen wel door. Maar Glasgow had wel wat handiger mogen zijn. Ik hoop dat je met betere paarden beter tot je recht zult komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook