Ga naar hoofdinhoud

La Coruña voor Tops-Alexander

Edwina Tops-Alexander met California Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Edwina Tops-Alexander won vanavond de Wereldbekerwedstrijd in La Coruña met de tienjarige KWPN-merrie California (v. l'Esprit). De in Nederland woonachtige Australische was ruim 2 seconden sneller dan Oostenrijker Max Kühner die met Chardonnay 79 (v. Clarimo) voor de tweede plaats tekende.

Derde werd Spanjaard Manuel Fernandez Saro met Verdi-zoon Cuidam. Voor Nederland mocht Maikel van der Vleuten naar de barrage met VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z). De Nederlander kreeg een balk en finishte uiteindelijk als achtste.

Wereldbeker ranking

Tops-Alexander stijgt door haar overwinning naar de zesde plaats in de ranglijst voor de Western European League van de Wereldbeker. Van der Vleuten staat nu achtste. Bovenaan staan Steve Guerdat, Henrik von Eckermann en Kevin Staut.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.
Klik hier voor de actuele Wereldbeker ranglijst (Westeuropese divisie).

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook