Ga naar hoofdinhoud

Leslie Burr blaast concurrentie omver met KWPN’er Donna Speciale

Leslie Burr-Howard met Donna Speciale © Shawn McMillen

Met een ijzersterke ronde op de KWPN-merrie Donna Speciale won Leslie Burr overtuigend de openingsrubriek van het 4* concours in Bridgehampton. Als enige wist de Amerikaanse de 60 seconden barrière te doorbreken op de Cavalier-dochter die 'alles sneller en vlugger doet dan anderen' volgens Burr. Op twee seconde volgde Santiago Lambre, ook met een KWPN'er Dingeman (v. Nintender).

Halverwege de 1,45m-rubriek direct op tijd had Leslie Burr met de tienjarige Cavalier-dochter Donna Speciale de winnende tijd van 59,71 seconden op de klokken gezet. Daarmee haalde ze twee seconden van de tijd van Santiago Lambre af die als derde start met Dingeman aan de leiding ging in 61,79 seconden.

‘Cutting horse’

“Instinctief weet ze waar de volgende sprong is”, vertelt Leslie Burr over de merrie die ze vergelijkt met een ‘cutting horse’. “Als je maar een haartje naar rechts zit, weet ze dat de volgende sprong rechts is en omgekeerd. Ze is super gevoelig. Ze heeft ongelooflijk veel zelfvertrouwen en is een echte alpha-merrie. In de ring doet ze alles sneller en vlugger dan anderen.”

Nintender-zoon Dingeman op twee seconden

De Mexicaan Santiago Lambre moest genoegen nemen met de tweede plaats op de tienjarige Nintender-zoon Dingeman. Hij werd gevolgd door Shane Sweetnam op Cyklon (v. Cardento) in 62,48 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook