Ga naar hoofdinhoud

Ben Maher: ‘Untouched stortte zo maar in elkaar’

Exclusief
Ben Maher FOTO: WWW.ARND.NL

Kort voor het plotselinge overlijden van de Grand Prix-hengst Untouched van Ben Maher kende de combinatie vorige week de nodige problemen op CSI St Moritz. De hengst vertoonde op dit concours tot twee keer toe zwaar verzet. "Maar er is geen enkele relatie tussen wat er op dat concours is gebeurd en het overlijden van Untouched", aldus Ben Maher.

Twee dagen na terugkomst uit Zwitserland stierf de hengst bij Ben Maher op stal. “Hij heeft twee dagen in de paddock gelopen”, vertelt de Brit. “We wilden weten wat er met Untouched aan de hand was, dus heb ik een dierenarts laten komen om hem te onderzoeken. De hengst is in het bijzijn van de dierenarts zo maar in elkaar gestort en overleden.”

Veel verzet

Vorige week donderdag toonde Untouched, de zoon van Untouchable uit de Grand Prix-merrie Cantate Touch (op haar beurt weer dochter van Olympisch kampioene Classic Touch), veel verzet in een 1.40-rubriek op CSI St Moritz. De combinatie kwam met 24 strafpunten over de finish. Twee dagen later ging Untouched opnieuw twee keer zeer ernstig in verzet, één keer halverwege de 1.40-proef en één bijna aan het eind. Maher werd uitgesloten vanwege het overschrijden van de maximaal toegestane tijd (120 seconden). “Toen hebben we besloten om hem niet meer voor de derde keer uit te brengen.”

In beide parcoursen heeft Maher zich correct en conform de regels gedragen.

Vakantie

“Vanwege mijn deelname aan de Olympische Spelen in Rio had de hengst vijf weken vakantie gehad”, vertelt Maher. “In St Moritz wilde ik Untouched over lagere parcoursen weer wat ritme geven zodat ik hem eventueel mee zou kunnen nemen naar Spruce Meadows. In St Moritz had hij heel veel energie, en hij was heel veel hengst. Hij was aan het spelen.”

Geen nadere informatie

Het enige dat Ben Maher verder kwijt wil over het overlijden van Untouched is dat alle betrokkenen enorm ontdaan zijn. Er is autopsie verricht, maar eigenaar Moffitt wil geen nadere informatie kwijt over de doodsoorzaak.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Ben Maher: ‘Untouched stortte zo maar in elkaar’

  • Marjolijn van den Hoeven

    Sterkte voor alle betrokkenen, maar jammer dat de eigenaar van Untouched de uitslag van de autopsie niet bekend wil maken. Dit zou waardevolle info kunnen zijn voor andere ruiters/eigenaren. Een paard als Untouched reageert niet ‘zomaar’ zoals hij de laatste dagen heeft gedaan. Laat zijn overlijden niet nutteloos zijn, maar een aanknopingspunt voor andere paarden die ‘zomaar’ anders reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook