Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenpaard Palloubet d’Halong keert terug op hoogste niveau

Bassem Hassan Mohammed met Palloubet d’Halong. Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Na lange wedstrijdpauze keerde Palloubet d’Halong (v. Baloubet du Rouet) onder Bassem Hassan Mohammed afgelopen september terug in de ring, toen over 1,35 m. Later die maand sprong het duurste springpaard ooit parcoursen van 1,40 m en 1,45 m. Nu maakt de veertienjarige ruin op de Wereldbekerwedstrijd in Verona zijn rentree op het hoogste niveau.

Palloubet d’Halong boekte zijn grootste successen onder de Zwitserse Janika Sprunger. De Zwitserse amazone reed de vosruin op het EK van 2013 in Herning naar de zevende plaats. In de prestigieuze Grote Prijs van Aken finishten ze als tweede.

In het najaar van 2013 kocht Jan Tops Palloubet d’Halong voor het recordbedrag van 11 miljoen euro. Eind 2013 bracht Ali Yousef Al Rumaihi het miljoenenpaard uit op concours. Een jaar later nam Bassem Hassan Mohammed de teugels over.

Klik hier voor de deelnemerslijst van CSIW Verona.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook