Ga naar hoofdinhoud

Monaco Aces op kop in Miami, Van Asten opnieuw vijfde

Monaco Aces Foto GCL - Mario Grassia

De Monaco Aces waren vannacht de afgetekende winnaars van de eerste ronde van de Global Champions League in Miami. Het team met Jerome Guery en Julian Epaillard bleef als enige foutloos. Leopold van Asten ging met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) ook nul en bezorgde de Scandinavian Vikings met Christan Ahlmann de tweede plaats. In de individuele uitslag werd Van Asten vijfde. De Nederlandse ruiter was met VDL Groep Beauty in de rubriek ervoor ook al vijfde geworden.

Voor de break was het Leopold van Asten die als eerste foutloos ging over het 1,50m-parcours met de elfjarige Chacco-Blue-dochter VDL Groep Miss Untouchable. Daarmee bracht hij zijn team de Scandinavian Vikings naar de top van het klassement. Zijn teammaat Christian Ahlmann had met Ailina (v. Chico’s Boy) even daarvoor een balk uit de lepels getikt.

Monaco Aces dubbel nul

Maar direct daarna zorgden de Monaco Aces voor twee perfecte nulrondes en namen de leiding over. Jerome Guery bleef op Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) met de tijd net achter Van Asten en Julian Epaillard snelde op Safari d Auge (v. Diamant de Semilly) naar de uiteindelijke derde tijd.

Schröder met Prague Lions derde

Gerco Schröder werd met zijn team de Prague Lions derde met zes strafpunten. Schröder kreeg met de fitte Glock’s London (v. Nabab de Reve) een pechbalk en een tijdfout en Anna Kellnerova reed de KWPN’er Classic (v. Armitage) foutloos rond maar was ook net buiten de tijd.

Ehning wint overtuigend

Het individuele klassement werd door Marcus Ehning gewonnen. De Duitser zette met de Canturo-dochter Cristy royaal de snelste tijd van 66,42 seconden op de klokken. Op anderhalve seconde volgde Kevin Staut met Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere). Julien Epaillard kaapte de derde plek voor de neus van Danielle Goldstein weg. De voor Israël rijdende amazone was met Lizziemary (v. Cabri d’Elle) twee tiende langzamer.

Zaterdag is de tweede ronde in Miami.

Klik hier voor de uitslag met video’s.

Bron GCL/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook